Corona

Coronavirus: ook nu gewoon naar de tandarts!

14 oktober 2020

Mondzorgpraktijken zijn sinds april weer voor iedereen open en zijn ook na het afkondigen van de nieuwe maatregelen volledig toegerust om elke vorm van zorg te verlenen aan patiënten die naar alle waarschijnlijkheid niet besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden.

Hoe maak je een afspraak?

Even aanwaaien voor het maken van een afspraak is er niet meer bij. Je zult eerst moeten bellen en dan volgt er een aantal gezondheidsvragen. Daarna kan er pas een afspraak worden gemaakt. Als die niet op dezelfde dag is, zal kort voor je afspraak nogmaals naar je gezondheid worden gevraagd.

Anderhalve meter

Een overvolle wachtkamer is verleden tijd. Kom ook niet (veel) te vroeg voor je afspraak, de kans is groot dat je dan buiten moet wachten. In de behandelkamer geldt die regel overigens niet: de mondzorgverlener en assistent zitten zoals gewoonlijk boven op je lip.

Mondkapjes

Dringend advies: draag een mondkapje in ons pand!  Tijdens de behandeling moeten mondkapjes worden opgeborgen in je jas- of broekzak of op een andere afsluitbare plaats. Voordat je de behandelkamer verlaat, zet je het mondkapje weer op.

Hoe zit het met de veiligheid?

Mondzorgpraktijken voldeden altijd al aan de hoogste hygiënestandaarden: medische mondkapjes gebruiken, handen desinfecteren en het schoonmaken van instrumenten zit in de natuur van mondzorgverleners. In de behandelkamer zie je geen veranderingen. Wel zul je merken dat je bij het betreden van de praktijk gevraagd wordt je handen te desinfecteren of te wassen. En daarna nergens meer aan te zitten. Probeer dus ook van je mondkapje en telefoon af te blijven.

Heb je een probleem in je mond?

Heb je kiespijn of voel je iets in je mond? Blijf er niet mee doorlopen, maar bel gewoon op. Zelfs als je verkouden bent, koorts hebt of in quarantaine of isolatie bent. Doe dat bij pijn wel meteen ’s morgens vroeg. Zo heb je de grootste kans dat je dezelfde dag nog kan worden geholpen.  Afstand houden blijft van het grootste belang

Houd overal minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. En, pas je die andere simpele regels ook nog toe?

  1. Blijf bij klachten thuis en laat je testen
  2. Schud geen handen
  3. Was vaak je handen met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima
  4. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg
  5. Werk zoveel mogelijk thuis
  6. Vermijd drukte: reis buiten de spits en ga ergens weg als het te druk is
  7. Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes
Toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2
U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening. Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar in sommige gevallen vergoed.