Duurzaamheid

Ook wij hebben stappen gezet om in de praktijk duurzaam te werk te gaan. Tijdens ons werkoverleg staat verduurzamen standaard op onze agenda, zo wordt het hele team bewust en kunnen we elkaar motiveren om nieuwe stappen te zetten.

Afval scheiden en recyclen

Wij zijn ons in de praktijk zeer bewust van de hoeveelheid afval die wij produceren. Een uitdaging bij het verduurzamen in de tandheelkunde zijn de “infectie preventie richtlijnen.” Deze richtlijnen verplichten ons uiteraard om schoon te werken en in veel gevallen maken we daarom gebruik van wegwerpmaterialen, iets wat natuurlijk niet past bij verminderen van materiaalgebruik en hergebruik.

Een recent opgerichte werkgroep ‘Duurzame mondzorg’ houdt zich bezig met duurzaamheid in de Tandartspraktijk, hoe werken we optimaal, én veilig én duurzaam. Buiten de behandelkamer scheiden we ons papier, plastic en groen afval. Ons papierverbruik is drastisch verminderd door verwijsbrieven, afspraakkaartjes en informatiefolders zo veel mogelijk digitaal te versturen. Ook de nota’s van Infomedics ontvangt het merendeel van onze patiënten per email en binnenkort starten we met een pilot van het recyclen van onze mondkapjes.

Gebruikte mondverzorgingsproducten inzamelen

Als patiënt kunt u ook uw steentje bijdragen. Wij hebben ons aangesloten bij TerraCycle, een verzamelprogramma waarmee we zoveel mogelijk plastic uit ons milieu willen houden. De verzamelde producten worden omgezet tot grondstof voor nieuwe plastic producten.

U kunt ons hiermee helpen door de volgende (gebruikte) producten bij ons in te leveren:

  • Handtandenborstels
  • Opzetkopjes elektrische tandenborstels (+ evt beschermkapjes)
  • Ragers (met plastic handvat)
  • Flossdispensers
  • Soft picks (de rubber rager)
  • Alle merken zijn welkom!

Met de inkomsten uit deze inzameling steunen we een goed doel, nl de Voedselbank Gooi en Omstreken. Hoe meer we verzamelen hoe meer we kunnen doneren aan de Voedselbank!

Als u uw gebruikte plastic mondzorgproducten ingeleverd heeft, kunt u bij de balie een lotnummer krijgen. Bewaar dit goed, want elke maand maakt u kans op een leuke prijs!! (u hoeft hiervoor geen patiënt te zijn)

Inleveren kan elke werkdag. De verzamelbox staat in onze wachtkamer.

Alvast dank voor uw donatie!

 

 

 

Publicatiedatum: 05-07-2022


Terug naar overzicht