Implantologie – Van Linschoten Tandartsen – Hilversum

Implantologie

Implantaat

Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, welke op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand die verloren is gegaan. Over het algemeen zijn implantaten gemaakt van titanium en hebben ze de vorm van een schroef.

implantaat

Titanium is heel biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam het niet afstoot, waardoor het bot er direct tegenaan kan groeien. Van veel implantaten is het titanium oppervlak bewerkt wat de botgroei rondom het implantaat versnelt en waardoor deze na de inheling ook vaster in het bot zal zitten.

Tegenwoordig helen de implantaten in 95% van de gevallen succesvol in. Bij bothersteloperaties, rokers en diabeten liggen deze percentages wat lager. De laatste jaren wordt steeds meer inzicht verkregen in het functioneren van implantaten. Het implanteren van deze kunstwortels wordt in de algemene praktijk dan ook vaker toegepast.
Voordelen van implantaten:

  • Ze verbeteren de kauwfunctie en geven het gevoel weer natuurlijke tanden te hebben.
  • Het beslijpen van gezonde tanden bij conventioneel brugwerk is overbodig.
  • Doordat het implantaat de functie overneemt van de vroegere wortel, zal het kaakbot nauwelijks slinken.
Implantoloog

Geraline Kers is tandarts implantoloog in onze praktijk. Zij heeft haar tandheelkundige opleiding gevolgd aan het ACTA. Aansluitend heeft zij zich gespecialiseerd in de implantologie sinds 2000. Praktijkervaring en verdere specialisatie op het gebied van de implantologie heeft zij opgedaan bij diverse verwijspraktijken en daar te volgen interne opleidingen. Aansluitend daarop heeft Geraline enkele jaren een interne opleiding gevolgd in een ziekenhuis bij de afdeling kaakchirurgie op het gebied van uitgebreide botreconstructies.

kers

Geraline is erkend tandarts implantoloog (NVOI geregistreerd). Zij werkt sinds 2000 als implantoloog in diverse gespecialiseerde praktijken. Naast haar werk als implantoloog heeft zij ook een aantal jaren onderzoek gedaan op het gebied van de implantologie. Geraline geeft regelmatig lezingen over haar vakgebied. Door de reconstructies met behulp van de implantologie krijgen mensen meer zelfvertrouwen en dat geeft haar bijzonder veel voldoening.

Uw tandarts in Hilversum

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk?

Neem contact met ons op