Preventie, voorkomen is beter dan genezen.

Alom worden zorgen geuit over de mondgezondheid van de Nederlandse bevolking. Daarom wordt dringend opgeroepen de preventie van mondziekten te verbeteren! Iedereen weet: voorkomen is beter dan genezen.

Ondertussen zijn wij in onze praktijk heel goed op weg: wij  besteden al jaren veel aandacht aan preventieve mondzorg. Hiermee voorkomen wij zoveel mogelijk gaatjes & ontstekingen. Dit doen we in samenwerking met onze mondhygiënisten & ( paro)  preventie assistenten. We leren en motiveren onze patiënten hun eigen mond gezond te houden. Wij proberen daarbij maatwerk te leveren door te kijken wat voor de patiënt haalbaar is.

Wij constateren dat de monden van onze patiënten steeds gezonder worden! Gelukkig is dit niet slechts een subjectieve blik door onze roze bril, maar zien we dit ook terug in cijfers. Uit de cijfers van het onderzoek ‘Peilstations’, waar zo’n 2000 tandartsen aan mee werken , blijkt dat tandartsen steeds minder vullingen maken. Als wij de aantallen van onze praktijk vergelijken met het landelijk gemiddelde, dan maken wij nog eens 10 % minder vullingen. Onder onze jeugdige patiënten ligt het aantal vullingen nog weer 10 % lager!

Ons preventiebeleid werpt zijn vruchten af! We zetten hier graag nog wat extra stappen in en ondersteunen het Project : “Komt een dreumes bij de tandarts”,  de consultatiebureaus adviseren inmiddels om vanaf het eerste tandje naar de tandarts te gaan. Op deze manier kunnen wij preventie zo vroeg mogelijk in zetten en samen met de ouders of verzorgers de mond van het kind gezond houden. Wie als kind leert om z’n gebit goed te verzorgen, blijft dat als volwassene ook vaak doen.

Gelukkig is ons preventie team op volle sterkte; mondhygiëniste Manon, paro preventie assistente Evelyn, preventie assistente Dinie en na de zomer zal ook Lilian preventie gaan verzorgen!

Publicatiedatum: 08-07-2021


Terug naar overzicht