Van Linschoten Tandartsen steunt de Voedselbank

In Nederland hebben we 172 Voedselbanken en ruim 500 uitgiftepunten waar voedsel en andere producten opgehaald kunnen worden. Zo’n 25.000 kinderen maken gebruik van de Voedselbank en voor deze kinderen is het vaak niet mogelijk om elke drie maanden een nieuwe tandenborstel en een goede tandpasta te kopen.

Tandenpoets-pakket voor de jeugd

Zo ontstond het idee om deze groep elk kwartaal van een  tandenpoets-pakket te voorzien. Elk kind krijgt een tandenborstel, een tube tandpasta en informatie om het gebit zo goed mogelijk te verzorgen.

Onze mondhygiëniste Manon Waanders was heel enthousiast toen ze over dit project van de Voedselbank hoorde. Zij heeft zich super ingezet en met hulp van diverse sponsoren mooie pakketten weten samen te stellen voor wel 400 kinderen. Manon gaat deze pakketten dit jaar en volgend jaar uitdelen!  Een warm hart voor een glimlach voor ieder kind. Mooi Manon.

Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering, ze kunnen gratis voor een uitgebreide tandenpoetsles of gebitsreiniging naar de tandarts of mondhygiënist.

Een gezonde glimlach voor ieder kind!

Publicatiedatum: 06-07-2021


Terug naar overzicht