Nieuws

 

Beste patiënten,

Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze mondhygiëniste Christa Fernand, wij wensen haar veel succes met haar nieuwe uitdaging!

Wij zijn verheugd u te melden dat onze andere mondhygiëniste Manon Waanders meer dagen zal gaan werken, zij zal per 1 december aanwezig zijn op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdagmiddag.  Voor de vrijdag hebben we per 1 november een paro-preventieassistente aangenomen, Evelyn Kieft.

 

Mondzorgalliantie onderschrijft dringend advies dragen mondkapje,

mondkapjes advies in ons pand ook op de  trappen en gangen .

 

Toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2
U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening. Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar in sommige gevallen vergoed.

 

Nederlandse tandartsen lopen voorop met veilig behandelen.

Advies WHO niet van toepassing op Nederland

In de media verscheen vandaag het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit als eerste land wel deed.

Mondzorg in Nederland is ingericht op veilig behandelen

In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en totdien de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

Tandartsbezoek leidt niet tot extra besmettingen

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij. In feite doet de WHO een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen.

 

Graag willen we u herinneren  aan de werkzaamheden bij de Oosterengweg

Houdt u er rekening mee dat de praktijk minder goed bereikbaar is en reken op extra reistijd naar de praktijk! Het parkeren zal ook lastiger zijn.

Als het even kan is het advies : Pak de fiets!

Fietsers kunnen net als wandelaars, gebruik maken van een tijdelijke overweg ter hoogte van de Mussenstraat.

Ook kunt u eventueel uw auto parkeren in de omgeving van de Mussenstraat en lopend (ongeveer 7 min)  naar de praktijk komen.

 Afsluiting Oosterengweg: pak de ring of pak de fiets!

De bouw van het Hilversumse deel van de HOV-verbinding gaat van start. Het gaat om de aanleg van een vrije busbaan tussen de A27 en het NS-station in Hilversum, de bouw van een natuurbrug bij Anna’s Hoeve en een spoorwegonderdoorgang voor auto- en fietsverkeer op de drukke Oosterengweg.

De bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg heeft de komende periode de meeste impact. Deze kan alleen veilig gebouwd worden als de Oosterengweg volledig wordt afgesloten voor verkeer. Dit betekent dat gedurende anderhalf jaar dagelijks ruim 25.000 automobilisten een andere route moeten kiezen. Ingrijpend omdat er binnen de ring van Hilversum nauwelijks alternatieven zijn om het spoor te kruisen.

Pak de ring óf fiets

Door de afsluiting wordt het dan ook drukker op het gemeentelijk wegennet. Daarom zijn er de afgelopen periode belangrijke ‘binnenstedelijke’ knoop- en knelpunten opgeknapt of uitgebreid. Dat helpt om het verkeer beter te laten doorstromen.

 ADVIESROUTE: van harte aanbevolen

Maak zo veel en zo lang mogelijk gebruik van de buitenring of de A27/A1 om Hilversum in en uit te komen. Houd rekening met extra reistijd en probeer de spits te mijden. Binnen Hilversum is de fiets waarschijnlijk het snelste alternatief. Fietsers kunnen net als wandelaars, gebruik maken van een tijdelijke overweg ter hoogte van de Mussenstraat.

Die overweg staat ook open voor nood- en hulpdiensten zodat ze ondanks de drukte, toch binnen de normtijden ter plaatse kunnen zijn.

Voor meer informatie: www.hovintgooi.nl

 

Uw tandartsverzekering voor 2020

Nu de tandartsverzekeringen voor het jaar 2020 bekend zijn, laten wij u hierbij weten dat er een overzicht beschikbaar is wat door welke verzekeraar komend jaar wordt vergoed. Daarnaast is in te zien welke verzekeringen in 2020 acceptatievoorwaarden hebben en welke niet.

Wij kunnen ons voorstellen dat U benieuwd bent wanneer U een (dure) tandarts behandeling moet ondergaan, bij welke verzekeraar U de hoogste dekking krijgt tegen de laagste premie in 2020.

Voor alle benodigde informatie kunt U kijken op de site www.tandartsverzekering.nl

Dit bedrijf is geen onderdeel van een verzekeraar. Zij bieden betrouwbare en uitgebreide informatie over tandartsverzekeringen en zijn onafhankelijk.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bij hen terecht.